hartcoherentie-roeselare

Hartcoherentie

Beheers stress, angst en andere klachten

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een manier waarop we (chronische) stress, angst, en vele andere klachten kunnen leren beheersen. Het is een wetenschappelijk bewezen methode waarbij je gegarandeerd een sterke verbetering merkt als je de aangeleerde oefeningen op dagelijkse basis uitvoert.

null

Hartcoherentie: Hoe gaan we te werk?

Deep learning

Een hartcoherentietraject gaat over ‘deep learning’:

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aanreiken van kennis en inzicht direct rust geeft aan ons immuunsysteem, stressassen en hersenen. Het exact begrijpen van je klachten en weten wat je er exact aan kan doen en waarom je dit doet, is een uiterst belangrijke bouwsteen in uw genezingsproces.

null

In een eerste sessie leer je kennismaken met hoe jouw zenuwstelsel werkt. Wat stress met jou doet en wat de invloed van onze ademhaling hierin is. Hoe kan jij anders leren omgaan met stress?


 In een tweede sessie leer je jezelf nog beter in balans brengen, maak je kennis met wat hartcoherentie nu precies is en de functie van je hart hierin. Je maakt dan ook de beslissing of je al dan niet met een biofeedbacktoestelletje gaat werken of niet.
Zo’n toestelletje kan jou helpen in het dagelijks oefenen met op een goede manier te ademen waardoor zowel je hart en je brein rustiger worden en je dus ook zelf veel rustiger wordt.

In de derde sessie gaan we na welke rol de hormonen hierin spelen en hoe we die goede en minder goede hormonen kunnen gaan beïnvloeden. We gaan na hoe onze emoties beïnvloedt worden door die hormonen en hoe we zelf een betere emotionele beheersing kunnen verkrijgen en onze veerkracht kunnen opbouwen.


In de laatste sessie gaan we hartcoherentie nog meer gaan inplannen in ons dagdagelijks leven en krijg je specifieke tips en tricks om om te gaan met conflicten, faalangst, acute stress en toekomstige stress…

Hartcoherentie: het bewezen effect

Hartcoherentie heeft zijn effect bewezen bij: burn-out, CVS, verbetering van concentratie en focus, bevordering van creativiteit, verhogen van rustig gevoel en welbehagen, versterken van veerkracht t.o.v. stress, gedragsverandering en positief denken, werkt bloeddrukregulerend, verhoging van immuniteit, beheersen van angsten, regulering van lichaamsgewicht door verminderen van emo-eten…


Alle cliënten die bij mij reeds een hartcoherentietraining volgden en hun oefeningen op regelmatige (dagelijkse) basis doen voelen na 8 weken positieve grote veranderingen op bovenstaande klachten.

Hartcoherentie

Wat is nu een regelmatige basis?

De eerste twee weken nemen de oefeningen 9 min/dag in van je tijd, daarna 18-20 min per dag. Dit lijkt misschien weinig of veel, maar belagrijk is dat het wetenschappelijk bewezen effect op die manier wel bereikt wordt en standhoudt!


Hoe weet ik nu of deze techniek werkt voor mij?

Tijdens de sessies gaan we jouw persoonlijke ademhaling, hartritme en hartcoherentie gaan meten. Maar je kan er daarnaast ook voor kiezen om gebruik te maken van een biofeedbacktoestelletje waarmee je zelf kan gaan meten of je op de juiste manier ademhaalt en oefent.


Ik werk momenteel met twee toestelletjes nl.

Kyto (€50)

De Kyto is een minder accuraat toestelletje, maar wel een handig basistoestelletje, je hebt steeds je telefoon nodig om te oefenen met de Kyto.

Moonbird (€189)

Terwijl de Moonbird een spiksplinternieuw toestelletje is van Belgische makelij. Het is zeer accuraat en leuk om mee te oefenen. Je hoeft niet altijd jouw gsm bij je te hebben om ermee te oefenen. Je kan het eenvoudigweg ook gebruiken net voor het slapengaan en dan kan je een standaardoefening uitvoeren en zo in slaap dommelen. De Moonbird werkt ook tactiel, je kan het vastnemen in je handen en je voelt hoe de Moonbird zijn buik opblaast en weer intrekt, op die manier kan je rustig gaan ademen. 

Beide toestelletjes kan je bestellen bij mij door een mailtje te sturen en de betaling over te schrijven. We kunnen dan afspreken wanneer je het toestelletje oppikt en of we samen een hartcoherentietraject opstarten.

Klaar voor een Hartcoherentie traject?

Ben jij er klaar voor om een eerste stap naar verandering te zetten? Neem jij de beslissing om jouw welbevinden in eigen handen te nemen? Wil jij een positieve verandering in jouw leven bereiken?