Psychotherapeut Roeselare

Psychotherapeut Roeselare

Sara Decoopman

In Roeselare kan je psychotherapie volgen bij Unwind your mind

Wat is nu psychotherapie? Wat is het verschil met een coach, een psycholoog, een psychiater …?


Een psychotherapeut heeft in het hoger of universitair onderwijs een menswetenschappelijke  richting gevolgd. Dat wil zeggen bv. Maatschappelijk werk, opvoeder, psychologie, pedagogiek, … terwijl iedereen bv zichzelf ‘coach’ kan noemen. De term coach is geen beschermde naam, maar mensen die als coach werken hebben meestal wel een opleiding achter de rug, van korte duur.

  • Een psychotherapeut, zoals ikzelf in Roeselare, studeerde op zijn minst vier jaar om dit diploma te behalen, ikzelf studeerde maatschappelijk werk en werk reeds 15j in de sociale sector als begeleider van mensen met een probleem.
    • Een psycholoog studeerde vijf jaar aan de universiteit, en heeft een heel theoretische richting achter de rug, vaak gaan psychologen nadien ook nog een psychotherapie opleiding volgen om meer praktische handvaten te krijgen in het begeleiden van cliënten.
  • Een psychiater studeerde eerst de opleiding arts en na 6j studeren koos men voor de specialisatie van psychiater. Men kan ook een diagnose stellen en medicatie voorschrijven.


  • Een psycholoog en psychotherapeut kunnen vooronderzoek doen tot een diagnosestelling maar moeten steeds samen werken met een arts of psychiater om werkelijk de diagnose te verkrijgen en de gepaste medicatie voorgeschreven te krijgen.

Psychotherapie in Roeselare


 Bij Unwind your mind, is een totaalconcept van begeleiding o.b.v. de body & mind. Psychotherapie is hierin erg belangrijk, omdat men via deze techniek er eerst voor zorgt dat men ‘klaargestoomd’ wordt om een behandeling te ondergaan.


Het gaat niet over de klassieke therapie, waarbij de cliënt op de sofa gaat liggen en de therapie met knikjes en bevestigende geluiden begeleid. De psychotherapie die Unwind your mind geeft is er eentje waarbij de cliënt en therapeut beiden een actieve rol opnemen.


Deze psychotherapie in Roeselare, is integratieve psychotherapie. Integratieve psychotherapie is een combinatie van verschillende stromingen. Waarbij er echt wel cliëntgericht gewerkt wordt. Het  ‘fitmindpad’ wordt opgemaakt obv de noden van de cliënt. Er is een deel lichaamsgerichte therapie (bij psychosomatische klachten en angst bv.) maar daarnaast ook de nodige cognitieve therapie (gebruikt bij angst en depressie), gedragstherapie, …


De psychotherapie bij Unwind your mind is steeds gericht op het tegelijkertijd stimuleren van de body & mind, op die manier kunnen de beste resultaten bereikt worden.
Be kind to yourself, take time to enjoy life…

Unwind your mind

Sara x


Psychotherapeut Roeselare Sara Decoopman


Wil jij een afspraak boeken bij Sara?

We bekijken samen hoe we jou het beste kunnen helpen. 

Contacteer Sara met al je vragen. 

Vaakgestelde vragen

Wordt Psychotherapie terugbetaald door het ziekenfonds?

Enkele mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Voor de CM kan je de informatie terugvinden via deze website.: www.cm.be/psychotherapie