Live the connection: ontstress in 5 minuten!
09 december 2019 
in Balans
3 min. leestijd

Live the connection: ontstress in 5 minuten!

Een eenvoudige techniek om te ontstressen in 5 minuten!

Live The Connection is een zeer krachtige methode om alle vormen van stress in je leven weg te nemen. Tijdens de workshops leer je eenvoudige stappenplannen om snel en diepgaand te ontstressen op alle niveaus.
Je maakt komaf met persoonlijke moeilijkheden, je verbetert je relaties én je gezondheid door Live The Connection toe te passen in je dagelijkse leven.

Stress in ons brein?

We weten allemaal wel dat stress ongezond is, maar hoe doe je er iets aan? Op een  manier die snel én doeltreffend werkt? Die vraag hield Marina Riemslagh jarenlang bezig: “Stress uit zich meteen in de hersenen, vandaar het belang om het op dat niveau aan te pakken. Stress in het brein zorgt namelijk voor allerhande symptomen: lichamelijke klachten en moeilijkheden in je relaties.”

Wat gebeurt er in de hersenen bij stress? Eén hersenhelft raakt overactief, de andere te weinig actief. Is onze rationele kant overactief, dan voelen we niet meer wat we zeggen en doen en hoe dingen bij anderen overkomen. We zijn dan over-rationeel en komen kil over. Is onze emotionele kant overactief, dan kunnen we ons niet meer concentreren en hebben we moeite om dingen te onthouden. We zijn dan overgevoelig en geïrriteerd.

Bij stress worden er tussen de verschillende delen van de hersenen minder verbindingen gemaakt. Daardoor werken onze hersenen minder goed en vertonen we stressreacties, die in de psychologie ‘vechten’, ‘vluchten’ of ‘verstarren’ worden genoemd.

Wat is stress in feite?

Maar wat is stress nu eigenlijk? Vaak denken we bij stress aan stress op het werk, maar het blijkt veel meer te zijn dan dat. “Stress is iedere vorm van spanning of onrust. Maak je je zorgen over je partner, kinderen, ouders of vrienden? Heb je last van onzekerheid, angst, perfectionisme of een te hoge werkdruk? Heb je te weinig financiële middelen of sta je er in het huishouden vaak alleen voor? Zijn er problemen op je werk of ben je werkloos? Blijf je piekeren over een of andere situatie, kan je niet goed slapen, heb je gezondheidsklachten of een verslaving? Het zijn er allemaal vormen van: stress is alles wat ons geestelijk en/of lichamelijk uit evenwicht brengt en het kan allerlei oorzaken hebben.”

Herken je dit?

  • Stress, piekeren, angstaanvallen, negatief ingesteld zijn, uitstelgedrag, faalangst,
    traumatische ervaringen, …
  • Moeilijkheden in contact met anderen, je onzeker voelen, irritatie, bang zijn voor afwijzing, weinig zelfvertrouwen hebben, vastzitten in een destructieve relatie, moeilijkheden in de familie, …
  • Weinig energie, hoofdpijn, CVS, fibromyalgie, slecht slapen, tinnitus, …
  • Moeite met concentratie, burn out, perfectionisme, moeite met je baas en/of collega’s, leerproblemen, …

Stress beïnvloedt ons volledig lichaam…

Sinds het onderzoek van celbioloog Bruce Lipton weten we dat stress en overtuigingen niet alleen onze gedachten beheersen, ze beïnvloeden ons hele lichamelijk functioneren. Onze onderbewuste impulsen hebben meer impact op ons leven dan wat we bewust denken en willen.

Onze onderbewuste programmering bijstellen is dus cruciaal. Met Live The Connection verander je die snel, eenvoudig en diepgaand, met blijvende resultaten. Je onderbewuste lezen en veranderen, blijkt net zo eenvoudig te zijn als een stukje tekst aanpassen in een document. 

Wanneer er te weinig verbindingen actief zijn in je hersenen, dan is je brein in stress. Dan werkt je immuunsysteem niet goed, kan je je moeilijk concentreren, ben je niet meer productief en niet aangenaam voor onszelf en onze omgeving – met alle gevolgen van dien.

Live the connection zelf aanleren?

Tijdens de Workshop Ontstressen leer je om jezelf in moeilijke situaties snel en efficiënt te ontstressen, zodat je weer optimaal kan functioneren. 

Live The Connection is uniek in haar focus om slechte gewoonten aan te pakken. Slechte  gewoonten zijn namelijk een combinatie van stressvolle situaties en de overtuigingen die we daaruit hebben opgeslagen. Een slechte gewoonte is iets dat je vaak doet, terwijl je het eigenlijk anders zouden willen, bijvoorbeeld te laat komen, een verslaving, verantwoordelijkheid afschuiven, … Een slechte gewoonte is op zich al een bron van stress. Tijdens de Kernmodule leer je je slechte gewoonten volledig ontmantelen en bijstellen, zodat je automatisch gaat doen wat je echt wil.

De meeste stress ontstaat in de relaties met de mensen om je heen. Er is geen enkel verlangen zo groot dan om goede relaties te hebben met elkaar. Relaties zijn complex, ze worden vaak meer zonder dan met woorden vormgegeven. Soms is het moeilijk de vinger te leggen op waar het fout loopt. In de Kernmodule leer je een eenvoudig proces, zonder veel woorden, om je relaties op te helderen te herstellen, ook als de ander voor jou onbereikbaar is.

Live The Connection is eenvoudig en heel gebruiksvriendelijk. Je leert zelf met je onderbewuste te werken, zonder in pijnlijke herinneringen of trauma’s te hoeven graven. Dat gaat makkelijker en sneller dan je zou denken! Waarom? Omdat je lichaam en je hersenen héél veel zelf automatisch doen, als je de juiste opdrachten geeft.

Je kan meer info vinden over de Kernmodule en de Workshop ontstressen op de website www.livetheconnection.com

Unwind your mind volgde de opleiding van ‘Live the connection’ en kan jou verder op weg helpen om deze technieken zelf onder de knie te krijgen!

Om het boek aan te kopen: ‘Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten.’ Contacteer mij telefonisch of via mail.

Ontstress & Unwind your mind with love & kindness…

Liefs

Sara x

Over de schrijver
Psychoterapeut en coach Sara is iemand die geïnspireerd wordt door haar eigen ervaringen en de ervaringen van haar cliënten. Ze is telkens op zoek naar nieuwere methodieken die jou nog beter vooruit kunnen helpen.Als je openstaat om met je body & mind te werken dan ben je zeker en vast aan het juiste adres!

Workshops

Schrijf je in voor een workshop, en maak komaf met stress, piekeren en vermoeidheid.

Individuele begeleiding

Sara kan je helpen om jouw knopen te ontwarren. Bekijk wat individuele begeleiding kan doen.

Meer over Sara

Wie is Sara? Ontdek of zij de juiste persoon is om jou te helpen. Klik hieronder om meer te lezen.